FAQ

Usein kysytyt kysymykset vesilautailusta ja wakeparkista

Miten löydän perille?

Polkupyörällä, skootterilla tai kävellen kahdesta suunnasta:

– Espoon suunnasta Gallen-Kallelan tietä pitkin kohti Helsinkiä ylittämällä molemmat Tarvo-kevyenliikenteen sillat.

– Helsingistä Espoon suuntaan Munkkiniemenrantaa ja Ritokalliontietä pitkin.

Autolla:

– Autolla perille pääsee vain Munkkiniemen kautta ajamalla Munkkiniemenrantaa pitkin Ritokalliontielle tai Tiilimäkeä pitkin Ritokalliontielle. Ajathan Munkkiniemessä varovasti nopeusrajoituksia noudattaen, koska kadut ovat kapeita ja niillä on sekä jalankulkijoita että leikkiviä lapsia.

Miten saan teihin parhaiten yhteyden?

Paras ja varmin tapa ottaa meihin yhteyttä on lähettää viesti verkkosivujemme kautta: ridenjoy.fi/yhteystiedot/ tai lähettää sähköpostia osoitteeseen: info@ridenjoy.fi. Vastaamme parhaamme mukaan tulleisiin viesteihin joko työpäivän lopussa tai aikaisin aamulla. Jos asiasi on kiireellinen, voit myös soittaa meille. Ruuhkatunteina emme aina kuitenkaan pääse heti vastaamaan, soitamme sinulle takaisin. Tarkastahan siis ensin, löytyykö vastaus kysymykseesi sivuiltamme.

Mitä lautailu maksaa?

Lautailukerta maksaa 25 €. Jos tarvitset märkäpuvun ja/tai laudan, välinevuokra on 10 €. Pelastusliivi ja kypärä ovat pakolliset turvavälineet; niitä voi lainata ilmaiseksi. Radan vuokraus ryhmälle sisältää varusteet ja opastuksen kaikille (enintään neljä henkilöä) ja maksaa 140 € / tunti. Hinta sisältää kaikkien tilojemme sekä wakeboardaus / SUP / pöytäjalkapallon / grillin vuokrausvälineiden rajoittamattoman käytön ja ohjeet. Meillä on joustava alennusjärjestelmä, mutta yksittäinen tunti ei voi maksaa alle 100 euroa.
Hinnastomme löydät täältä ridenjoy.fi/hinnasto/.

Voinko tulla varaamatta aikaa?

Voit tulla paikan päälle ja tiedustella vapaata aikaa. Pääset seuraavalle tunnille, jolla on tilaa. Huomioithan, että sesonkina lähes kaikki ajat varataan verkossa etukäteen, joten emme voi taata sinulle aikaa. Voit siis varmistaa lautailun varaamalla ajan verkossa. Saavu puistoon viimeistään 15 minuuttia ennen oman vuorosi alkamista. Lautailuaika alkaa ja päättyy aina tasatunnein. Puiston aukioloajat voivat vaihdella päivänvalon, säästä, pyhäpäivien ja muista syistä riippuen, joten suosittelemme tutustumaan käytettävissä olevaan lautailuaikaan nettisivuiltamme.
Pidätämme oikeuden kieltäytyä palvelusta ilmoittamatta syytä.

Millä tavoin voin maksaa?

Pankkikortti, käteinen, Smartum, Edenred, Epassi, Eazybreak, Edenred-lounas ja Eazybreak-lounas (ruokaa kahvilasta).

Täytyykö minun osata lautailla?

Ei suinkaan! Annamme sinulle kaikki ohjeet. Ainoat vaatimukset ovat uimaitaito ja perustasoinen kunto. Kaikki ensikertalaiset pääsevät lähes poikkeuksetta ylös ja kokevat lautailun riemun ilman ongelmia. Aloittelijan ohjeet voit katsoa täältä [Linkki tähän]

Mitkä ovat ikärajoitukset?

Ikärajoituksia ei ole. Tärkeintä on turvallisuus. Siksi lautailijan on hyvä tuntea olonsa vedessä mukavaksi ja osattava uida. Nuorin lautailijamme on ollut 4-vuotias ja vanhin 67-vuotias. Toivomme kuitenkin lautailijan olevan vähintään 6-vuotias (riippuen yksilöllisestä fyysisestä kehityksestä).

Entä jos en onnistu?

Meillä on hyvä valmennuskokemus ja pyrimme löytämään sinulle sopivat ohjeet. Jos se ei onnistu, voimme vetää sinut vedenpintaa pitkin pois. Tämä on sekä hauskaa että erinomaista hierontaa ja venytystä koko vartalolle.

Minulla on tuki- ja liikuntaelin sairaus, voinko silti kokeilla?

Wakeboard -lautailu rasittaa selkää ja raajoja. Jos olet epävarma, tarkista ensin lääkäriltäsi.

Minulla on lasit. Voinko käyttää niitä radalla? Entä piilolinssit?

Voit käyttää silmälaseja radalla, mutta ne tuskin kelluvat. Varmista, että silmälasisi pysyvät turvassa. Piilolinssejä voi myös käyttää, mutta ne voivat kaatuessasi kadota.

Minulla on leijalauta, voinko lautailla sillä tällä radalla?

Ehdottomasti. Kaapelirata soveltuu hyvin leijalautailun harjoitteluun. Ensikertalaisille on usein haastavaa keskittyä sekä leijan että laudan hallintaan samanaikaisesti. Kun olet lautaillut radallamme, voit seuraavalla leijalautailukerralla keskittyä enemmän leijan hallintaan. Leijalaudan evät on kuitenkin irrotettava, koska et voi käyttää niitä radan obstaakkeleilla.

Mitä minun pitää ottaa mukaan?

Sinulla on oltava uimahousut tai bikinit. Suosittelemme myös rantatossuja ja pyyhettä.

Onko Ridenjoy:ssa suihku?

Meillä ei ole suihkua tai vesihanaa, koska emme ole yhteydessä kaupungin vesiverkkoon. Jos haluat täyttää juomapullosi, huolehdi tästä etukäteen. Samasta syystä meillä on vain biokäymälä. Puiston asiakkaille WC on maksuton ja ohikulkijoille 1 EUR.

Onko Ridenjoy:lla sauna?

Meillä on puiston asiakkaille tarkoitettu ”sauna” lämmittelyä varten. Tämä kuuma huone ei ole sauna sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta se lämmittää mukavasti keväällä ja syksyllä lautaillessasi kylmässä vedessä. Se on ilmainen kaikille wakeboard-kävijöille. Sitä ei voi vuokrata tai käyttää vain saunana. Lattiassa ei ole vedenpoistoa, ja siksi pyydämme sinua rajoittamaan löylyn heittämisen määrää. Talvella saunaa ei voi käyttää metallista valmistetun rungon ominaisuuksien vuoksi.

Voinko käyttää trampoliinia Ridenjoy:ssa?

Puiston trampoliini on tarkoitettu puiston asiakkaille. Se on suunniteltu ensisijaisesti veryttelyyn ennen lautailua ja lautailijoiden temppujen harjoitteluun. Meillä on köysi kapulalla temppujen harjoitteluun ja pehmeä lauta jota voit käyttää puiston henkilökunnan luvalla. Trampoliinin käyttö on puiston asiakkaille maksutonta. Trampoliinilla saa hyppiä vain yksi kerrallaan ja ilman kenkiä. Useampi hyppijä ja kengät jalassa hyppiminen johtaa trampoliinin nopeaan hajoamiseen. Trampoliinia voidaan käyttää turvallisuussyistä vain puiston aukioloaikoina.

Voinko rullalautailla Ridenjoy:n miniramppilla?

Puistomme miniramppi on tarkoitettu puiston asiakkaille, rentoutumiseen ja chillailuun. Pyrimme tekemään siitä mukavan ja helpon, jotta se sopisi kaiken tasoisille rullalautailijoille kuten lapsille ja aloittelijoille. Kokeneet ja ammattilaiset näyttävät siinä parhaat temppunsa helposti.

Potkulaudalla ajaminen on kielletty, koska luiska on valmistettu pehmeästä vanerista. Metallisen potkulaudan käyttö voi vahingoittaa minirampin pintaa.

Turvallisuussyistä miniramppia saa käyttää vain puiston aukioloaikoina eli puiston ollessa suljettu on ramppi suljettu.

Pyydämme kaikkia lautailijoita olemaan ymmärtäväisiä, koska luiskan rakentaminen ja ylläpito on kallista. Ole hyvä äläkä roskaa aluetta tai toimi välinpitämättömästi. Suojaa ramppia vaurioilta. Kaikilla asiakkailla on oikeus käyttää ramppia ja riittää, että ostat jotain kahvilastamme. Otamme mielellämme vastaan lahjoituksia minirampin ylläpitoa varten.

Voinko grillata Ridenjoy:ssä?

Meillä on grilli huvimajassa, joka on tarkoitettu puiston asiakkaille. Voit grillata kahvilastamme ostettuja makkaroita ja vaahtokarkkeja. Tässä tapauksessa sinun tulee myös ostaa meiltä polttopuita. Grilliä saa käyttää turvallisuussyistävain puiston aukioloaikoina. Jos haluat valmistaa mukanasi tuomaa ruokaa, suosittelemme käyttämään muuta grillauspaikkaa tai pyytämään meiltä lupaa grillin käyttöön. Jos haluat isännöidä tapahtumaasi grillihuvilassamme, keskustelethan siitä kanssamme etukäteen.

Mitä voin ostaa Ridenjoy-kahvilasta ja kaupasta?

Kahvilastamme voit ostaa kahvia, kylmiä juomia, tuoreita leivonnaisia, välipaloja, jäätelöä ja makkaroita grillattavaksi, voileipiä, virvoitusjuomia sekä olutta. Myymme myös eurooppalaisia ja thaimaalaisia valmisruokia, lämmitämme ne puolestasi kellonajasta riippuen.
Myymälästämme voit ostaa erilaisia wakeboardaus-välineitä ja niihin liittyviä tuotteita: laudat, siteet, märkäpuvut, pyyhkeet, surffiponchot, T-paidat, collegepaidat ja hatut.

Voinko juoda alkoholia Ridenjoy wake-puistossa?

Kahvilassamme on lupa myydä mietoja alkoholijuomia. Alkoholijuomien nauttiminen on sallittu vain anniskelualueellamme kahvilan sisällä, terassilla ja grillihuvimajassa. Alkoholin nauttiminen muualla puiston alueella on kielletty.
Puistossa urheilu alkoholin vaikutuksen alaisena on ehdottomasti kielletty. Suosittelemme, ettet juo alkoholia ennen urheilusuoritusta, koska voimme kieltää sinulta osallistumisen urheiluun.

Oman alkoholin tuominen ja juominen puiston alueella on kielletty.

Varauskalenterissa ei näy aikoja haluamani päivänä?

Kalenterissamme näkyy vain vapaat ajat. Jos kalenteri näyttää valkoista, tarkoittaa se kyseisellä päivällä kaikkien aikojen olevan varattu.

Miten voin peruuttaa varatun ajan?

Voit peruuttaa varauksesi verkossa käyttämällä varausvahvistuskirjeemme linkkiä. Jos et pysty tekemään sitä verkossa, soita meille niin peruutamme varauksesi. Pyydämme sinua peruuttamaan tai ilmoittamaan meille peruutuksesta viimeistään 4 tuntia ennen varaamasi ajoajan alkua. Ryhmälle varatut ajat on peruutettava viimeistään päivää ennen lautailuajan alkua.

Aloittelija

Katso FAQ aloittelijoille-sivu 

Ryhmät

Katso FAQ ryhmille-sivu