FAQ aloittelijoille

Oletko aina halunnut kokeilla wakeboardausta?

 Wakeboardaus on hauska ja helppo urheilulaji. Taustaksi et tarvitse mitään erityistä urheilulajia, täysin normaali fyysinen kunto riittää tähän lajiin vallan mainiosta. Vaatimuksena on ainoastaan uimataito ja olet valmis hyppäämään veteen. Ridenjoyssa me opetamme kuinka wakeboardataan. Opit ensimmäisen tunnin aikana kuinka pääset ylös vedestä laudan päälle, kuinka lauta käyttäytyy vedessä ja miten veto tulee kaapelista. Yhtäkkiä huomaat, että kykenet jo lautailemaan koko matkan kaapelin alla kaatumatta! Muutaman tunnin jälkeen pystyt menemään vedessä kaapelilinjalla, tekemään u-käännökset kaapelin päissä ja kykenet harjoittelemaan halutessasi jo ensimmäisiä temppuja vedessä (ollie, revert jne.)!

Me teemme harjoittelusta helppoa! Sinun ei tarvitse välittää radalla olevista hyppyreistä tai muista obstaakkeleista, me autamme sinut alkuun, niin että saat turvallisen ja hyvät lähtökohdat jatkolle. Autamme sinua keskittymään oikeisiin asioihin, jotta saat hyvän tasapainon laudalla ja lihasmuistiin jää oikeanlainen jälki harjoittelusta. Itseasiassa wakeboardaus on mahtava tapa treenata koko vartaloasi. 15 minuuttia kaapelilla voi vastata jopa kahden tunnin treeniä salilla!

Varataksesi ensimmäisen tunnin sinun täytyy vain varata aika varauskalenterista ja saapua paikalle. Et tarvitse mitään erityisiä välineitä mukaan, vaan meiltä saat tarvittavat välineet vuokralle lajin aloittamiseen. Riittää että tuot mukanasi on pyyhkeen, uima-asun ja tarvittaessa jotkut kengät rannalle. Kerro saapuessasi paikan päälle, että olet ensimmäistä kertaa meillä, niin me autamme sinut alkuun ja neuvomme kaiken tarvittavan. Tulet saamaan yksilöllisen ohjauksen heti alkuun.

Voit varata ensimmäiselle kerralle normaalin tunnin, normaalilla hinnalla. Kaapelilla on sinun kanssasi korkeintaan kolme muuta osallistujaa, jolloin jokaiselle jää 15 minuuttia harjoitteluaikaa. Voit myös varata itsellesi oman tunnin, jolloin saat yksilöllisen opetuksen ja maksimoit oman oppimisesi. Tai ota vaikka kaksi tuntia peräkkäin, jolloin pääset treenaamaan pidemmän aikaa kerralla!

Meillä on vuokralla ensiluokkaiset laudat ja tarvikkeet, joilla voit treenata pitkään. Laudan, kypärän ja pelastusliivin lisäksi saat tarvittaessa myös märkäpuvun lainaan!

Tässä pieniä vinkkejä, jolla teet ensimmäisestä kokemuksestasi sujuvan ja tehokkaan

 • Saavu 20 minuuttia ennen varaamasi ajan alkua. Näin sinulle jää vaatteiden vaihtoon hyvin aikaan ennen varauksen alkua.
 • Kun saavut paikalle, ilmoittaudu tiskillä. Muista kertoa, että olet aloittelija, niin henkilökunta neuvoo sinulle kaiken tarvittavan.
 • Kysy henkilökunnalta apua oikean kokoisen märkäpuvun valintaan. Vuokrattavat puvut löytyvät terassilta.
 • Märkäpuvun voi pukea joko pukuhuoneessa tai ulkona. Huomioithan, että märkäpuvun vetoketju kuuluu taakse. Pyydä rohkeasti apua, jos et saa suljettua vetoketjua, autamme mielellään. Ennen veteen menoa pue päällesi kypärä ja pelastusliivi.
 • Pukuhuoneista löytyy lukolliset kaapit, jonne voit jättää tavarasi. Avaimen voi jättää joko kassalle tai ottaa mukaan rannalle. Voit myös ottaa tavarasi rannalle mukaan halutessasi.
 • Kun olet valmis, mene laiturin läheisyyteen odottamaan. Saat sieltä laudan ja opastuksen siitä, miten kaapelilla toimitaan.
 • Suosittelemme lämpimästi lihasten lämmittelyä ennen tuntisi alkua. Meillä on käytössä trampoliini, joka on vapaasti käytössä. Pieni lihasten lämmittely ja venyttely auttaa kehoa valmistautumaan urheilusuoritukseen.
 • Meillä on myös sauna vapaasti käytössäsi
 • Huomioithan myös muut lautailijat, jos et ole varannut yksityisaikaa. Ollaan kohteliaita toinen toisillemme ja huomioidaan muut. Jos samalla ajalla on joku kokeneempi, voit hyvin pyytää häntä aloittamaan ja näyttämään, kuinka esimerkiksi vesilähtö tehdään tai kuinka kaapelilla tehdään u- käännös. Tämä helpottaa oppimista ratkaisevasti!
 • Tunnin aikana voit vaihtaa vuoroa osanottajien kanssa useita kertoja. Koitetaan kuitenkin jakaa aika tasaisesti jokaisen osanottajan kanssa.
 • Kun tunti on ohi, palauta lauta telineeseen tai anna se henkilökunnalle. Olemme merenrannalla, joten laudat saattavat helposti rikkoutua kaatuessaan tuulessa, joten älä jätä niitä niin, että ne voivat kaatua ja hajota.
 • Märkäpuku on paras riisua terassilla, jolloin ylimääräinen vesi jää pukuhuoneiden ulkopuolelle eikä hiekka tartu pukuun. Jätä puku terassin kaiteelle, niin meidän henkilökuntamme laittaa ne paikalleen. Liivin voit laittaa niille kuuluville henkareille tai jättää sen myös kaiteelle. Kypärät löytyvät samasta telineestä missä pelastusliivitkin ovat.

Kahvilamme tarjoaa kylmää ja lämmintä juotavaa ja syötävää! Voit myös käyttää vapaasti grillikatostamme wakeboardauksen jälkeen.

Jos tulet ryhmän kanssa tai aiot jatkaa harjoittelua tulevaisuudessa, meillä on myös myynnissä 5- ja 10-kertakortteja, tai jopa kausikortti kaupassamme!